Nieuws

Shaolin Kempo Kai zeer succesvol op NK Kempo in Doetichem

Gouda - De Goudse Sport vereniging Shaolin Kempo Kai is afgelopen zondag 11 Januari terug gekomen van het NK Kempo Traditional in Doetichem met maar liefst 19 medailles.

De sportvereniging was met 18 deelnemers naar dit NK Kempo gegaan en deden mee aan de onderdelen ongewapende kata, wapen kata, synchroon kata en self-defense combat in verschillende categorieën. Met 19 medailles op zak waarvan er 7 Nederlandse titels waren was dit een fantastische prestatie. De Leraar van Shaolin Kempo Kai Has van der Poel behaalde een 1e plaats op de onderdelen ongewapende kata, gewapende kata en self defense en werd 3e met mix self defense. Wesley Weidema ook leraar bij de Goudse sportvereniging behaalde een 1e, 2e en een 3e plaats op de onderdelen Synchroon kata, ongewapende kata en self defense. Nikki Smitskamp en haar jongere broertje Rick behaalde op het onderdeel ongewapende kata allebei een hele mooie 1e plaats. Joni Suur werd Nederlands kampioen op het onderdeel wapen kata en behaalde nog een 2e plaats in de categorie ongewapende kata. Monique den Hartog behaalde een 1e plaats op het onderdeel ongewapende kata een 3e plaats met de wapen kata en nog een 3e plaats op het onderdeel self defense. Verder hebben de andere deelnemers van Shaolin Kempo Kai Anouk van der Poel een 2e en een 3e Emma Verdouw 2e en een 3e Jelle Boer en Erik Achterberg een 2e plaats en Anna Verdouw, Lucas Mes, Dylan van de Velde en Diego Boegheim een 3 plaats behaald op de verschillende onderdelen. Net buiten de podium plaatsen vielen Nicky Markus, Lars eerland, Zoë en Luna Kortland, Jurgen van Bergen, en Joaquin Jonkman. De volgende wedstrijd waaraan de Goudse sportvereniging gaat deelnemen is het NK Kempo Fighting op 1 Maart in Arnhem.

Shaolin Kempo Kai zeer succesvol op WK Kempo in Hongarije

Gouda - De Goudse Sport vereniging Shaolin Kempo Kai is terug gekomen van de 11th IKF World Kempo Championships in het Hongaarse Budapest met maar liefst 22 medailles.

WK 2015

De sportvereniging was met 10 deelnemers naar dit WK gegaan en deden mee aan de onderdelen ongewapende kata, wapen kata, self-defense combat, semi en full contact fighting in verschillende categorieën . Met 22 medailles op zak en 5 wereldkampioenen een fantastische prestatie. De Leraar van Shaolin Kempo Kai Has van der Poel werd Wereldkampioen op het onderdeel self-defense combat en behaalde ook nog een zilveren en een bronzen plak op de onderdelen wapen kata en mix self-defense combat. Wesley Weidema assistent leraar werd Wereldkampioen op het onderdeel semi contact fighting. Daarnaast won hij ook nog een gouden plak op het onderdeel self-defense combat.
Nikki Smitskamp werd Wereldkampioen op het onderdeel ongewapende kata.
En Shannen van der Poel werd Wereldkampioen op het onderdeel wapen kata en nam ook nog eens drie zilveren en 1 bronzen plak mee naar huis. De bodegraafse Monique den Hartog werd Wereldkampioen ongewapende kata en behaalde op de andere onderdelen nog een zilveren en een bronzen plak. Verder hebben de andere deelnemers Joni Suur 2 zilveren en 1 bronzen medaille, Diego Boegheim 1 bronzen, Anna Verdouw 1 zilveren en 1 bronzen, Emma Verdouw 2 bronzen medailles gewonnen. Helaas viel Jelle Starreveld net buiten de prijzen met zijn 4e plaats. Van de ongeveer 32 deelnemende landen is Nederland op de tweede plaats geëindigd in het overall klassement.

Medailleregen voor Goudse sporters

Gouda - De Goudse Sport vereniging Shaolin Kempo Kai is terug gekomen van de 10th IKF World Kempo Championships in het Turkse Antalya met maar liefst 26 medailles.

WK 2013

De sportvereniging was met 11 deelnemers naar dit WK gegaan en deden mee aan 32 onderdelen. Met 26 medailles op zak en drie wereldkampioenen een fantastische prestatie. De Goudse Jelle Starreveld werd Wereldkampioen op het onderdeel Semi Contact Fighting. Daarnaast won hij ook nog een zilveren en bronzen plak.
De Goudse Miranda Wals werd Wereldkampioen op het onderdeel Semi Contact Fighting. Zij won daarnaast nog een bronzen plak.
De Reeuwijkse Shannen van der Poel werd Wereldkampioen op het onderdeel Wapen Kata en nam ook nog eens één zilveren en twee bronzen plakken mee naar huis.
Verder hebben de andere deelnemers ( Leraar ) Has van der Poel 2 zilveren en 3 bronzen medailles,( ass. Leraar ) Wesley Weidema 1 zilveren en 3 bronzen, Niels Starreveld 1 zilveren, Joni Suur 1 bronzen, Sanne Hoogendoorn 3 zilveren en 2 bronzen, Nicole Wals 2 bronzen, Angelique Wals 2 zilveren medailles gewonnen. Helaas viel Nikki Smitskamp net buiten de prijzen met der 4e plaats. Van de ongeveer 40 deelnemende landen is Nederland op de derde plaats geëindigd in het overall klassement.

Bron: Goudse Post, 5 mei 2013.